Pannon Ház

Az ország első környezetbarát interaktiv irodaháza

Reith András: Fenntartható építészet – fenntartható társadalom

2009.09.22. 14:00 // PannonHáz // Szólj hozzá! // Megosztás

Reith András, a Mérték Építészeti Stúdió egyik tulajdonosa, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesület alapító tagja és alelnöke arról beszél a konferencián, hogyan járulhat hozzá a fenntartható építészet és az építőipar a társadalom fenntartható működéséhez.

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete – Hungary Green Building Council (HuGBC) – non-profit, politikailag független szervezet. 2009 januárjában 22 magánszemély alapította azzal a küldetéssel, hogy a szükséges piaci, oktatási és jogalkotási feltételek elősegítése révén hozzájáruljon a környezetileg felelős és egyben profitábilis építkezési gyakorlatok elterjedéséhez Magyarországon. A HuGBC önálló nemzeti szervezet, mely bekapcsolódik a World Green Building Council nemzetközi hálózatába.

A klímaváltozás hatásait tekintve Magyarország a kontinens legrosszabb helyzetű térségei közé tartozik, ami azt jelenti, hogy az éghajlatváltozás évtizedeken belül gyökeresen megváltoztathatja környezetünket és életünket. Az Egyesület véleménye szerint a legnagyobb pozitív változásokat az építészet terén és segítségével lehet elérni. Céljuk a környezettudatos építészettel, építéssel és üzemeltetéssel kapcsolatos általános ismeretek társadalmi szintű terjesztése, az építészeti szabályozásban a környezettudatosság kellő súlyú megjelenítése, a környezettudatos ingatlan minősítési rendszer kidolgozása, az új technológiák megismertetése a köz- és felsőoktatásban, valamint az energiatakarékos és fenntartható építést és felújítást előmozdító gazdasági szabályozás, támogatási rendszer szakmai kidolgozása és véleményezése.

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr631399371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Pannon Ház

Blogtudósítás a Pannon Fenntarthatóság és építészet című konferenciájáról

Szeptember 22., Pannon Ház

Társszerzők:
Gunther Zsolt, a 3h építésziroda vezetője, Köztér blog
Martinkó József, az Octogon.hu főszerkesztője
Zubreczki Dávid, Urbanista

Partnerek







Hozzászólások

  • Ződgyík: @Dezső László: Ami már el is kezdődött. Ez a válság valójában azért van, mert már nem lehet fokozni az energiahordozók kitermelését. Ez van, ezt kell szeretni/megszokni.... (2009.09.26. 15:03) Interjú dr. Reith Andrással
  • accipiter: Fontos még az abroncsok ellenőrzése is... (2009.09.25. 14:11) Kritikus massza!
  • Zubreczki Dávid: igen, azt mondták, hogy így természetesebb. amúgy meg ez most divatos is: forrasbp.freeblog.hu/archives/2009/04/20/Juhh... (2009.09.22. 15:27) Első benyomások a Pannon Házból öltönyben pogácsával

Feedek

süti beállítások módosítása