Pannon Ház

Az ország első környezetbarát interaktiv irodaháza

Dolgozói kiállítás

2009.10.26. 17:15 // PannonHáz // Szólj hozzá! // Megosztás

Megnyílt a Pannon Házban az első dolgozói kiállítás. A tárlaton Király Luca ügyfélszolgálati munkatárs Tanzániában készült fényképei és Szögi János, a Pannon épület-üzemeltetési osztályán dolgozó kollégájának fából esztergált művei tekinthetőek meg.

Király Luca: Édesapámmal a Tanzánia Barátai Alapítvány tagjaként visszajáró vendégei vagyunk az országnak. Az Alapítvány célja, hogy az észak-tanzániai, Gidamba településen száz leány részére bentlakásos iskola épüljön. Az ott végzett karitatív tevékenységek mellett fényképezőgépem sem maradt munka nélkül. 1997-ben kezdődött a szerelem, akkor jártam először Afrikában. Mivel írni nem tudok, ezért a képeimmel szeretném megmutatni, mit is érzek,a mikor azt mondom: szerelem. Az ország lenyűgöző változatossága, a sokszor egzotikus, néha meghökkentő témák szinte ösztönzik a fotóst újabb és újabb felvételek készítésére. Ez a kis tárlat néhány képben villantja fel Tanzánia arcait az Én és Édesapám szemszögéből, abban a reményben, hogy ez a gyönyörű ország újabb barátokat szerez magának.

Szögi János egy fa lengőtekét szeretett volna vásárolni három éve, de az üzletekben csak műanyagot talált így: Gyorsan elővettem az ajándék orosz barkácsgépet, amelynek volt eszterga adaptere is, viszont használható kés nem. Ezért egy nagy csavarhúzót köszörültem élesre, majd egy darab fát befogva elkészítettem az első bábut. Ezen fellelkesedve, sorra kialakítottam a többi bábut is, majd nagy lendülettel nekiláttam a golyónak. Hát, harmadikra lett golyóforma. Azóta szinte minden hétvégén, szabadság alatt ennek a hobbinak élek és élvezem az alkotás örömét. Munkáimat főleg saját szórakozásomra, családom, barátaim megajándékozására készítem. Két egyformát még nem pörgettem, ezért az itt kiállított tárgyak teljesen egyediek.

A két művész fotója:

 

A megnyitóról és a kiállításról készült képek megtekinthetőek itt:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pannonhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr351476719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Pannon Ház

Blogtudósítás a Pannon Fenntarthatóság és építészet című konferenciájáról

Szeptember 22., Pannon Ház

Társszerzők:
Gunther Zsolt, a 3h építésziroda vezetője, Köztér blog
Martinkó József, az Octogon.hu főszerkesztője
Zubreczki Dávid, Urbanista

Partnerek







Hozzászólások

  • Ződgyík: @Dezső László: Ami már el is kezdődött. Ez a válság valójában azért van, mert már nem lehet fokozni az energiahordozók kitermelését. Ez van, ezt kell szeretni/megszokni.... (2009.09.26. 15:03) Interjú dr. Reith Andrással
  • accipiter: Fontos még az abroncsok ellenőrzése is... (2009.09.25. 14:11) Kritikus massza!
  • Zubreczki Dávid: igen, azt mondták, hogy így természetesebb. amúgy meg ez most divatos is: forrasbp.freeblog.hu/archives/2009/04/20/Juhh... (2009.09.22. 15:27) Első benyomások a Pannon Házból öltönyben pogácsával

Feedek

süti beállítások módosítása